За изграждането и развитието на Националната детска болница ще се черпи опит от чужбина. Това заяви за Euronews Bulgaria началникът на

...
За изграждането и развитието на Националната детска болница ще се черпи опит от чужбина. Това заяви за Euronews Bulgaria началникът на
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването: За Националната детска болница ще се търси опит от чужбина

За изграждането и развиването на Националната детска болница ще се черпи опит от чужбина. Това заяви за Euronews Bulgaria началникът на политическия кабинет в здравното министерство доц. Момчил Мавров. Той уточни, че теренът, върху който ще се построи националната детска болница е избиран дълго, с цел да отговори на всички нужни критерии.

 

 
Най-важно за избора на един подобен парцел са опциите за реализиране на повече пътно-транспортни входно-изходни точки. Включително за пешеходци, за служебни коли, за цивилен коли и така нататък И най-много опцията да се разгърне и развие един болничен комплекс и за в бъдеще.
Идеята на лечебното заведение е да създаде  " златните стандарти " в развиването на педиатрията. За целта трябва да се събере екип от най-добрите експерти, а търсенето би трябвало да стартира още сега, убеден е доцент Мавров. 

 
Аз съм оптимист и във връзка с това, че ще бъдат основани задоволително експерти, които да работят в бъдещата Национална детска болница. Към момента има експерти, само че дали са задоволително, не дръзвам да бъда безапелационен.
Цялото изявление вижте във видеото.

Вижте също и репортажа на Юлиян Стоянов от мястото, определено от служебния кабинет за градеж на Националната детска болница:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР